+32 499 51 18 63 info@ouros.eu

Reparatie van windmolenbladen

Herstellingen door gecertificieerde techniekers

Sinds het ontstaan staat Ouros in voor het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan windmolenbladen. Of het nu gaat over een crack in uw blad, erosie van de LE of in de TE. Onze gecertificeerde en getrainde techniekers zullen op de juiste manier én met kennis van zaken, door gebruik te maken van de juiste technieken en materialen, uw blad herstellen. Onze techniekers zijn o.a. opgeleid door de Blade Care Academy.

 

Een regelmatig voorkomend probleem (vooral bij de oudere turbines) is de vorming van roest op de torens, meestal ter hoogte van de lasnaden. Binnen Ouros hebben de teams de kennis en ervaring om deze roestvorming te verwijderen en de verflaag te herstellen in overeenstemming met de in de industrie geldende specificaties. Wij gebruiken hiervoor enkel verfproducten van erkende fabrikanten.

Bladherstelling met service platform
Reparatie
Reparatie

Herstellingen met Hoogwerker

Dankzij onze uitgebreide vloot aan hoogwerkers kunnen wij fouten aan uw bladen herstellen tot een hoogte van 100m. Voordeel van het gebruik van hoogwerkers is de snelle opsteltijd na aankomst op de site. Vooral bij kleinere herstellingen op grotere hoogte levert het gebruik van een hoogwerker voordeel op. Nadeel is dat de weersomstandigheden een heel grote (negatieve) invloed kunnen hebben op de herstellingen met stand-by tijd als gevolg.

Bladherstelling met hoogwerker
Herstelling met service platform

Herstellingen met Service platform

Laat het weer uw planning bij herstellingen niet beïnvloeden. Ons platform maakt het mogelijk om te werken aan turbines tot een hub hoogte van 150m. Dankzij het service platform heeft neerslag, koude en hoge luchtvochtigheid geen invloed meer op de geplande herstelling, enkel wind kan nog een impact hebben. Met behulp van de verwarmingstoestellen kan de herstelling steeds bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid uitgevoerd worden. Het blad kan door gebruik te maken van de regenbescherming ook afgeschermd worden, waardoor zelfs bij regen de herstelling niet dient onderbroken te worden.

Verder biedt het werken met ons platform het voordeel dat uw team over een groot en stabiel werkoppervlak beschikt. Bovendien is vanop het platform het blad volledig rondom rond bereikbaar wat vooral bij grote herstellingen een gunstig effect heeft. Ook herstellingen in de koude en donkere herfst- en winterperiode is perfect mogelijk dankzij de verwarming in het volledig afgesloten platform. Dankzij de ledverlichting in het platform kan er ook laat in de avond of nacht doorgewerkt worden om uw turbine zo snel mogelijk weer in productie te krijgen.