+32 499 51 18 63 info@ouros.eu

Over ons

Geschiedenis

Ouros maakt deel uit van Groep Maes, een groep van firma’s gespecialiseerd in alles wat in de hoogte gebeurt en kracht vereist. De groep zag het levenslicht in 1976 met Maes Hoogwerkers, gespecialiseerd in de verhuur van hoogwerkers op vrachtwagen met bedienaar. Begin jaren 2000 ervaart Maes Hoogwerkers de nood aan een totale dienstverlening voor onderhoud aan windturbines en richt in 2006 Ouros op. Sindsdien is Ouros gespecialiseerd in de inspectie, herstelling en onderhoud van blades. In samenwerking met Maes Hoogwerkers kan Ouros hiervoor een uitgebreid gamma van hoogwerkers op vrachtwagen tot 103m werkhoogte inzetten. Met meer dan 10 hoogwerkers hoger dan 60m beschikken wij over het grootste gamma aan hoge hoogwerkers in Europa.

In 2019 kocht Ouros een eerste service platform aan. Ouros werkte hiervoor nauw samen met leverancier WP Systems en zetten samen als één van de eerste een service platform op de markt. Ouros was bij de eerste om deze innovatieve manier van werken aan te bieden en met succes want een jaar later volgde de aankoop van een tweede service platform. Werken met service platforms biedt een maximale flexibiliteit en complete onafhankelijkheid.

Ouros beschikt niet enkel over het nodige state-of-the-art materiaal en de vereiste expertise om blades te inspecteren, herstellen en onderhouden. Maar sinds ons ontstaan kan u bij ons ook terecht om één van onze hoogwerkers met bedienaar of service platform te huren zodat u met deskundig materiaal en bedienaar op de vereiste hoogte geraakt om de werken zelf uit te voeren.

Maes Hoogwerkers

Veiligheid

Binnen het bedrijf werken wij volgens de VCA waarin veiligheid een belangrijk aspect is. Vanaf het begin is veiligheid prioritair. Wanneer een technieker bij ons start, krijgt hij/zij een uitgebreide opleiding om met de machines te leren werken. Daarnaast worden zij opgeleid in technieken om blades te inspecteren, onderhouden en herstellen.

Voor de windmolenindustrie zorgen we ervoor dat onze techniekers opgeleid zijn conform de GWO. Techniekers die vaak in Frankrijk werken, hebben allemaal een SST-opleiding gevolgd zodanig dat wij ook bij onze Franse klanten veilig en in overeenstemming met hun regelgeving kunnen werken.

Regelmatig volgen onze techniekers cursussen om hun kennis op te frissen en/of uit te breiden.

 

Windmolen skyclimber

Kwaliteit voorop – gecertficieerde techniekers

Windturbine bladen zijn een belangrijk deel van uw turbine. Vandaar ook dat de kwaliteit van de uitgevoerde herstelling of inspectie ervan van groot belang is. Kwaliteit maakt ook deel uit van de VCA-norm die wij volgen, vandaar ook dat al onze blad techniekers een gedegen opleiding krijgen en op regelmatige basis bijgeschoold worden in het herstellen van uw bladen en het gebruik van de nieuwste technieken en producten. De opleiding van onze techniekers gebeurt alleen door gekende organisaties en voor de materialen maken wij enkel gebruik van erkende leveranciers en merken.

Onze techniekers volgen jaarlijks de nodige opleidingen en bijscholingen bij erkende instanties. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van onze werken garanderen. Zo hebben we ook een cursus gevolgd bij de Blade Care Academy.